MANO
ISTORIJA
Prieš kelerius metus jaučiausi nuolat pavargusi, mieguista ir nedarbinga. Po pietų būtinai norėdavosi miego, nuolat traukė saldumynai, nebuvau patenkinta savimi ir nežinojau, ko mano kūnui reikia. Aš tiesiog jo nemokėjau klausytis.
Lūžis įvyko, kai pradėjau ieškoti atsakymų – kaip maistas gali pagerinti mano energiją ir savijautą. Atradau, kad maistas gali būti mano energijos šaltinis, o ne nuovargio priežastis. Atsisakiau kraštutinumų, išgirdau savo kūno poreikius ir vis daugiau įtraukiau neperdirbtų, spalvingų, augalinių produktų į savo kasdienę mitybą.
Nustojau užsisakinėti maistą, parduotuvėje rinkausi ingredientus, iš kurių kurdavau receptus pati. Rezultatai atėjo greitai: pagerėjo nuotaika, dingo pilnumo jausmas ir noras užkandžiauti, protas tapo aštresnis. Ir tai tik dalis to, ką man davė augalinė mityba.
Kartais sunku patikėti tokiomis istorijomis, bet galiu patikinti, kad tol kol nepradedi keisti savo gyvensenos, negali įsivaizduoti, kad gali jaustis kitaip, tiesiog žymiai žymiai geriau. Todėl ir atsirado vidinis noras skleisti savo žinias ir patirtį žmonėms, kurie nori ir ieško būdų pagerinti savo savijautą.
MANO POŽIŪRIS
Gaminti sveiką maistą visada smagiau
Nuo pat vaikystės gaminau sau, tėvams, seneliams, net kaimynams ir niekas manęs taip nedžiugindavo, kaip galimybė kurti patiekalus ir dalintis jais su kitais.
Šiandien tai ne tik aistra, bet ir būdas mokyti kitus kurti maistą, kuris yra skanus, sotus ir naudingas sveikatai.
Pasikeitė tik viena – šiandien 100 % žinau, kad tai, ką gaminu, yra mūsų organizmui reikalingas, visavertis ir gydantis maistas.
Skonis slypi paprastume
Daug laiko maniau, kad skanų patiekalą galima pagaminti tik su brangiais ingredientais.
Ir kaip klydau taip manydama. Reikėjo tik žinių, kaip paruošti, derinti ingredientus. Kaip surasti tą tobulą balansą, kuris keltų pilnavertišką pasitenkinimą ir sotumą.
Tad noriu ne tik dalintis receptais, bet ir perteikti žmonėms žinias, kurios padės patiems atrasti naujus skonius, kurti patiekalus ir jaustis virtuvės šefu kasdien.
Pokyčiai per vieną dieną neįvyksta
Tam įtakos turi socialinė aplinka, seni įpročiai, psichologinė būsena, laiko stoka, net artimųjų požiūris.
Iš savo patirties galiu pasakyti, kad labiausiai stabdo nežinojimas kaip gaminti skaniai ir sočiai, todėl sunku įpročius išlaikyti ilgainiui.
Todėl „Plant Soul Kitchen“ yra palaikanti, saugi ir draugiška erdvė, kur dalinamės savo keliu, sunkumais, atradimais ir pergalėmis, o taip pat ir nuolat mokomės ko nors nauja ir skanaus.
IŠSILAVINIMAS
Man maistas yra būdas pasirūpinti savimi ir tais, kuriuos myliu. Siekdama gilinti žinias, baigiau Rouxbe Online Culinary School programą Professional Plant-Based Certification Course.
Studijos apėmė daržovių paruošimą, skonių derinimą, gaminimo metodus, estetišką patiekimą ir dar daugiau. Po šių mokslų mano požiūris į maistą, lėkštės formavimą, skonių derinimą perėjo į kitą lygį. Tai pastebėjau ne tik aš, bet ir mano artimieji. Todėl šiomis žiniomis noriu pasidalinti su tais, kurie taip nori rūpintis savim ir savo šeima.