Tofu „Feta“
Tofu yra toks universalus gaminys, kad gali tikriausiai pagaminti bet ką. Ir kažką saldaus, ir sūraus. Žaisti su tekstūromis, prieskoniais, paruošimo būdais ir išgauti daug unikalių patiekalų. Šį kartą tai yra augalinė tofu feta. Tofu yra marinuojamas šaldytuve ir sugeria žolelių skonį ir aromatą, nuo obuolių acto ir citrinos rūgšties įgauną subtilų rūgštumą. Tokius „fetos“ kubelius galima naudoti bowl’ams, toast’ams, salotoms ir t.t. Šis receptas suteikia puikias galimybes šiek tiek pailsėti nuo pieno produktų. Skanaus!
Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
400 g firm tofu
400 ml vandens
14 g druskos
2 v. š. šviežių citrinos sulčių
20 ml obuolių acto
1 v. š. šviesios miso pastos
a. š. maistinių mielių
1 a. š. džiovinto raudonėlio
1/2 a. š. džiovinto čiobrelio
1 česnako skiltelė, sutraiškyta
2 juodojo pipiro žirneliai
(nebūtina) 1–2 cm kombu juostelė
Gaminimas:
Tofu paruošimas. Užšaldykite tofu per naktį šaldiklyje, tuomet atitirpinkite ir stipriai nuspauskite skystį, nes tai padės sugerti daugiau skonio ir marinato.
Nuspaustą tofu supjaustykite mažais kubeliais (apie 1,5 cm).
Marinatas. Į puodą įpilkite vandenį, ištirpinkite druską, sudėkite česnaką, žoleles, pipirus.
Lengvai pašildykite iki 60–70 °C apie 5 minutes (nekaitinkite iki virimo). Tai padės išgauti švelnų žolelių-česnako skonį ir aromatą.
Atvėsinkite iki maždaug 30–35 °C ir tik tada įmaišykite citrinos sultis, obuolių actą, miso ir maistines mieles.
Sudėkite tofu kubelius į stiklinį švarų indą (turi būti su sandariu dangteliu). Užpilkite marinatu taip, kad būtų apsemtas visas tofu ir kubeliai nebūtų virš marinato.
Jau po 24–48 val galima ragauti.
Patarimais:
Laikykite šaldytuve iki 7 dienų, visą laiką tofu turi būti apsemtas. Šaukštą ar šakutę išimti tofu naudokite švarius ir sausus.
Apytikslė maistinė vertė 1 porcijai (50 g):
Kalorijos: 65 kcal | Baltymai: 6,0 g | Angliavandeniai: 1,8 g – iš jų skaidulos: 0,3 g | Riebalai: 3,5 g – iš jų sočiųjų: 0,5 g | Mononesočiosios: 1 g | Polinesočiosios (iš jų): Omega-3: 0,1 g • Omega-6: 0,9 g | Natris: ~360 mg | Vitaminai / mineralai: kalcis, geležis, magnis, kalis, vitaminas E, B1, B6, B9 (folatai) | Antioksidantai: polifenoliai, flavonoidai, alilsulfidai, izoflavonai.