Citrininis žolelių kremas
Šis citrininis žolelių kremas puikiai tiks patiekalams gardinti, kai norisi lengvumo, gaivumo ir spalvų. Švelniai rūgštus ir aromatingas kremas pagardins įprastus, kiek pabodusius patiekalus. Šį kremą galite derinti su orkaitėje keptomis daržovėmis, naudoti kaip užtepą ant raugo duonos, taip pat naudoti kaip padažą suktinukams ar pagardinti sriubą. Viskas priklauso nuo skonio ir tai, kokios nuotaikos įnešti į patiekalą norite. Jis puikiai išlaiko formą, todėl tinka ir patiekalų dekorui.
Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
100 g anakardžių, mirkytų bent 4 h arba virtų 10 min
2 v. š. šviežių citrinos sulčių
1 a. š. šviesaus miso
1 v. š. maistinių mielių
1 v. š. šviežių petražolių, smulkiai pjaustytų
1 v. š. krapų, smulkiai pjaustytų
žiupsnelis druskos
60–80 ml vandens
Gaminimas:
Sudėkite visus ingrentus į trintuvą arba naudokite blenderį.
Plakite iki šilkinės tekstūros, o tirstumą reguliuokite su vandens kiekiu.
Prieš naudojant, rekomenduoju kremą palaikyti šaldytuve 30 min.
Laikykite sandariame stikliniame inde šaldytuve iki 4–5 dienų.
Apytikslė maistinė vertė 1 porcijai (2 v. š.):
Kalorijos: 92 kcal | Baltymai: 2,8 g | Angliavandeniai: 3,9 g – iš jų skaidulos: 0,7 g | Riebalai: 7,1 g – iš jų sočiųjų: 1,3 g | Mononesočiosios: 3,8 g | Polinesočiosios (iš jų): Omega-3: 0,04 g • Omega-6: 1,1 g | Natris: 75 mg | Vitaminai / mineralai: magnis, geležis, kalcis, cinkas, vitaminas B9, E, K | Antioksidantai: polifenoliai, flavonoidai, karotenoidai.