Sėklų granola

Sėklos yra iš tų ingredientų, kuriuos dažnai pamirštame įtraukti į savo kasdienę mitybą, nors jos turtingos maistinių medžiagų. Bet manau, kad šis receptas paskatins jas valgyti kasdien. Traškios, švelniai saldžios, su vos juntamu rūkytos paprikos aromatu. Šis derinys tiesiog negali palikti abejingų. Paruoštas sėklas galite valgyti kaip užkandį, o dar geriau yra naudoti kaip pagardą salotoms, troškiniams, sriuboms ar skrebučiams. Taip ne tik praturtinsite patiekalą antioksidantais, skaidulomis ir geraisiais riebalais, bet ir suteiksite papildomos traškios tekstūros bei skonio.


Porcijų skaičius: 4

Ingredientai:

Sėklų bazė

  • 30 g moliūgų sėklų

  • 30 g saulėgrąžų sėklų

  • 30 g baltų sezamo sėklų

  • 30 g juodų sezamo sėklų

Glazūra

  • 1 v. š. klevų sirupo

  • 2 a. š. tamari arba Coconut Aminos padažo

  • 1/2 a. š. rūkytos paprikos miltelių

  • 1/2 a. š. šviežių citrinos sulčių

  • 1 a. š. vandens, nebūtina, nebent glazūra atrodo per tiršta ir norisi tolygesnio sėklų padengimo

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę 160°C su vėjeliu, arba 170°C be vėjelio.

  2. Glazūra. Klevų sirupą, tamari arba Coconut Aminos, citrinos sultis ir rūkytą papriką gerai išmaišykite arba suplakite šluotele.

  3. Tuomet į mišinį suberkite sėklas ir gerai išmaišykite. Visos sėklos turi blizgėti.

  4. Į skardą, išklotą kepimo popieriumi, sudėkite plonu sluoksniu sėklas.

  5. Kepimas. Jeigu kepate 160°C su vėjeliu, kepimo laikas turėtų būti maždaug 13–15 min, jeigu 170°C be vėjelio 17–18 min. Svarbu stebėti, kad sėklos nepradėtų skleisti degėsių kvapo ir keptų tolygiai.

  6. Iškepusias sėklas palikite atvėsti, sudėkite į sandarų indą ir laikykite iki 7 dienų tamsioje, sausoje, vėsioje vietoje.

Apytikslė maistinė vertė 1 porcijai (2 v. š.):
Kalorijos: 188 kcal | Baltymai: 7,6 g | Angliavandeniai: 7,0 g – iš jų skaidulos: 2,6 g | Riebalai: 14,6 g – iš jų sočiųjų: 2,0 g | Mononesočiosios: 3,9 g | Polinesočiosios (iš jų): Omega-3: 0,23 g • Omega-6: 7,1 g | Natris: 70 mg | Vitaminai / mineralai: magnis, cinkas, geležis, vitaminas E, B1, B6 | Antioksidantai: lignanai, polifenoliai, sezamolis, fitosteroliai.

Previous
Previous

Moliūgu ir lęšiais įdarytos paprikos su tahini padažu

Next
Next

Citrininis žolelių kremas