Moliūgu ir lęšiais įdarytos paprikos su tahini padažu

Šis receptas gimė, kai buvau pasiilgusi Graikijoje ragautų gemista (įdarytos paprikos ar pomidorai). Tačiau atvėsus orams norėjosi kažko labiau rudeniško, todėl be moliūgo niekaip neišsisukau. Na, o lęšiai yra mano vienas mėgstamiausių ankštinių, todėl čia irgi buvo pritaikyti. Siūlau šį receptą gaminti, kai norėsite tikrai ne apsunkinančio, tačiau sotaus ir labai maistingo patiekalo, kuris suteiks komfortą.


Porcijų skaičius: 2

Ingredientai:

Paprikoms

  • 2 didesnės arba 4 mažesnė paprikos

  • 200 g virtų žaliųjų lęšių

  • 300 g sviestinio moliūgo, pjaustyto kubeliais

  • 1 svogūno, pjaustyto kubeliais

  • 2 česnako skiltelių, traiškytų arba smulkiai supjaustytų

  • 1/2 a. š. džiovinto čiobrelio

  • žiupsnelis šviežio rozmarino

  • 1/2 a. š. rūkytos paprikos miltelių

  • 1 a. š. šviežių citrinos sulčių

  • 1 v. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus (EVOO)

  • druskos, juodųjų pipirų, pagal skonį

Padažui

  • 30 g tahini

  • 1 v. š. šviežių citrinos sulčių

  • 20–25 ml šilto vandens, priklausomai nuo norimo tirštumo

  • 1/2 a. š. klevų sirupo

  • žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Paprikos. Nupjaukite paprikų viršūnėles ir išimkite sėklas. Garinkite 5–6 min, kol suminkštės, bet išlaikys formą. Taip reikės trumpiau kepti orkaitėje. Atvėsikite. Beje, vietoj paprikų galima naudoti didelius pomidorus.

  2. Moliūgas. Garinkite moliūgą (rekomenduoju) 8–10 min, kol suminkštės. Arba galima jį išvirti.

  3. Įdaras. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejų, svogūną ir česnaką. Kepkite iki kol svogūnas taps skaidrus. Tuomet sudėkite lęšius, moliūgą, prieskonius, žoleles ir citrinos sultis.

  4. Troškinkite apie 5 min., kol viskas susijungs į kremišką masę. Jeigu reikia, galima šiek tiek sutrinti moliūgą ir dalį lęšių šakute ar blenderiu.

  5. Kepimas. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Įdarykite paprikas įdaru, uždėkite viršūnėles ir sudėkite į kepimo indą. Galima į indą įpilti kelis šaukštus vandens. Kepkite apie 30–35 min, kol paprikos suminkštės ir lengvai karamelizuosis.

  6. Padažas. Visus ingredientus išplakite šluotele. Vandens kiekį reguliuokite pagal norimą tekstūrą.

Apytikslė maistinė vertė 1 porcijai:
Kalorijos: 460 kcal | Baltymai: 16,5 g | Angliavandeniai: 47,5 g – iš jų skaidulos: 13,3 g | Riebalai: 20,4 g – iš jų sočiųjų: 2,8 g | Mononesočiosios: 9,7 g | Polinesočiosios (iš jų): Omega-3: 0,3 g • Omega-6: 4,6 g | Natris: ~260 mg | Vitaminai / mineralai: magnis, kalis, geležis, cinkas, kalcis, vitaminas A,, C, K, E, B9 (folatai), B1 | Antioksidantai: karotenoidai, polifenoliai, flavonoidai, lignanai, sezamolis, alilsulfidai.

Previous
Previous

Migdolų pienas

Next
Next

Sėklų granola