Migdolų pienas
Sužinojus šį migdolų pieno receptą būtų tikra nuodėmė jį toliau pirkti prekybos centruose. Nes jis juokingai paprastas. Jums nereikės mirkyti per naktį riešutų, nereikės itin galingo plaktuvo ir nereikės galvoti, kur po to sunaudoti migdolų riešutų tirščius nuo pieno gamybos. Tai itin paprastas, labai mažai išlaidų ir pastangų reikalaujantis būdas pasigaminti pieną namuose. Ir, man asmeniškai, tai yra ne vienas skaniausių, o skaniausias augalinis pienas, kurį esu ragavusi. Geriausia dalis ta, kad galima reguliuoti jo kremiškumą ir tirštumą bei pridėti norimų priedų, kurie suteiks papildomo skonio.
Porcijų skaičius: 1 l (4 puodeliai)
Ingredientai:
3 v. š. 100 % migdolų sviesto (be druskos, be cukraus, be aliejaus)
1 l vandens
priedai pasirinktinai: 1–2 a. š. klevų sirupo, žiupsnelis druskos, vanilės ekstrakto
Gaminimas:
Į plaktuvą sudėkite visus ingredientus bei pasirinktus priedus. Jeigu neturite plaktuvo, galite naudoti blenderį.
Plakite 30–60 sekundžių, kol mišinys taps vientisas ir baltas kaip pienas.
Supilkite į stiklinį butelį ir laikykite šaldytuve iki 4–5 dienų. Rekomenduoju ant butelio nurodyti gaminimo datą.
Prieš vartojant reikia gerai suplakti.
Patarimas:
Pieno kremiškumą galima reguliuoti su migdolų sviesto kiekiu 1 litrui vandens:2 v. š. – lengvas
3 v. š. – vidutinio tirštumo
4 v. š. – labai kremiškas, tirštas
Apytikslė maistinė vertė 1 porcijai (250 ml):
Kalorijos: 68 kcal | Baltymai: 2,4 g | Angliavandeniai: 1,0 g – iš jų skaidulos: 1,2 g | Riebalai: 6,0 g – iš jų sočiųjų: 0,5 g | Mononesočiosios: 3,8 g | Polinesočiosios (iš jų): Omega-3: 0,05 g • Omega-6: 1,4 g | Natris: ~5 mg | Vitaminai / mineralai: magnis, kalcis, vitaminas E, B2, B9 (folatai) | Antioksidantai: tokoferoliai, polifenoliai.